Mangler du strøm?
Hvis du mangler strøm i hele huset, så er der formodentligt et nedbrud i nettet. Sandsynligheden er at vi allerede er i gang med at løse problemet, men vi vil naturligvis gerne høre fra dig, hvis du oplever at mangle strøm.
Kontakt os her.
For at sikre, at vi arbejder effektivt, anbefaler vi at du kontrollerer dine egne installationer før du melder fejl til os. Det gør du ved at følge nedenstående vejledning.
Vejledning ved strømudfald
Kontroller din HFI/HPFI-afbryder og sikringerne. Er afbryderen slået fra?
Drej / vip knappen op på I (inde) Hvis afbryderen atter slår fra, så gør følgende:
- Sluk for alle sikringsgrupper
- Slå HFI/HPFI-afbryderen til igen, nu skulle den gerne blive inde
- Tænd derefter en sikringsgruppe ad gangen, indtil afbryderen atter slår fra
- Den sidst tændte gruppe er således den fejlramte og skal forblive slukket
- De øvrige grupper kan nu tændes og afbryderen bør kunne blive inde
HFI/HPFI-afbryderen registrerer afledningsfejl i installationen og problemet skal derfor afhjælpes af en aut. el-installatør.
Strømmen mangler i en del af huset
Kontroller sikringerne. Hvis de ikke melder fejl, kan der være sprunget en stikledningssikring i kabelskabet udenfor huset. Denne skiftes enten af en el-installatør eller elforsyningen.
Hvis du er i tvivl er du altid velkommen til at ringe til vores vagttelefon, og så kan de hjælpe dig videre.
Find vagttelefonen her.
Hvem skal betale?
Hvis fejlen konstateres i egen elinstallation, skal du selv betale regningen. Findes fejlen i elforsyningens net, går regningen dertil.
HFI eller HPFI afbryder?
Forskellen på en HFI- og en HPFI-afbryder er, at HPFI-afbryderen ud over at udløse ved jordfejl også udløser ved pulserende jævnstrømme, som kan forekomme ved fejl i husholdningsapparater med indbygget elektronisk styring f.eks. vaskemaskiner eller opvaskemaskiner. Desuden er HPFI-afbryderen mindre følsom end de gamle HFI-afbrydere over for korte enkeltstående strømstød (transienter), som f.eks. kan forekomme i forbindelse med tordenvejr.
Det er et lovkrav, at der skal være HFI/HPFI-afbryder i en installation, og hvis installationen er lavet efter 1994, skal det være en HPFI-afbryder.
Personsikkerheden er væsentlig forbedret med en HFI/HPFI-afbryder i installationen, men det kræver at den virker - derfor er det en god ide at bruge testknappen mindst en gang årligt for at kontrollere funktionen.